VEHBİ YURT İLKOKULU TARİHÇE

VEHBİ YURT İLKOKULU  (Karapınar/KONYA)

23.12.2021 238

VEHBİ YURT İLKOKULU  (Karapınar/KONYA)

Vehbi Yurt İlkokulu 1974 yılında Karapınar´ın hayır severlerinden merhum Vehbi YURT tarafından yaptırılmıştır.

Okulumuz ilçemerkezinde bulunmaktadır. Okul çevresi ekonomik yönden nispeten zayıftır.Veli portremiz çiftçilikle uğraşan kesimden oluşmaktadır. Öğrenci babalarının daha çok tarlada olmaları eğitim işiyle sadece annelerin ilgilenmesi okul ve eğitim açısından zor olsa da kültür merkezi, gençlik merkezi ve halk kütüphanesine yakın olması bizlere fırsat sunmaktadır.

Okulumuz spor faaliyetlerine önem vermesi, bize her yıl geleneksek çocuk oyunları şenliğinde kategorisinde kupa kazandırmaktadır.

Okulumuz zemin kattan oluşmaktadır. Okulumuzda; 1 idareci odası, 5 derslik,  mevcut olup kalorifer sistemiyle ısınmaktadır. Sınıflarımızda internet bağlantısı mevcut olup aktif halde kullanılmaktadır. Ayrıca sınıflarımızda projeksiyon ile interaktif eğitim yapılmaktadır.

Şu anda bir müdür, bir müdür yardımcısı, 5 öğretmen, 1 yardımcı hizmetli ve 110 öğrenci ile öğretime devam etmektedir.